Stroopwafelbakkerij Markus

Als je aan toeristen vraagt wat Nederland volgens hen typeert, antwoorden ze niet alleen ‘molens’ en ‘tulpen’, maar ook stroopwafels. Wij zijn er trots op dat dit smaakvolle, typisch Hollandse koekje wereldwijd bekendheid geniet. Al sinds 1968 is het onze missie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de echte Goudse stroopwafel. Dat lijkt, nu ook de rest van de wereld onze liefde voor de stroopwafel begrijpt, aardig te lukken.

Opgericht in 1968

In 1968 werd Stroopwafelbakkerij Markus opgericht door Leen Markus. In een leegstaande schuur begon hij met het bakken van verse stroopwafels. In de 19e eeuw stond de stroopwafel nog bekend als ‘armenkoekje’ en Markus was vastbesloten daar verandering in te brengen. Met zijn geheime familierecept veranderde de stroopwafel in een smaakvol kwaliteitsproduct.

De vraag naar zijn stroopwafels werd zo groot, dat hij in 1972 een pand aan de Henegouwerweg in Waddinxveen kocht. De stroopwafels werden deels handmatig en deels met behulp van machines geproduceerd. In 1985 verhuisde de bakkerij naar de Maarten Schoutenstraat waar we tot op de dag vandaag de bekende Markus stroopwafel bakken.

Drie generaties vakmanschap

In 1988 nam zoon Martien de stroopwafelbakkerij over. Onder zijn vleugels groeide het bedrijf uit tot een innovatieve onderneming met moderne machines. Binnenkort neemt zoon Rob het bedrijf over en kan Stroopwafelbakkerij Markus bouwen op drie generaties vakmanschap en ervaring. Zo garanderen wij al onze klanten een vers en smaakvol kwaliteitsproduct.

Inmiddels produceren we dagelijks ongeveer 60.000 stroopwafels die hun weg vinden naar markten door heel Nederland en diverse landen in Europa. Steeds meer mensen genieten van deze typisch Hollandse lekkernij en de echte Markus stroopwafel is dan ook een begrip in Nederland.